Motivation

….Att försöka hitta motivation till träning efter VM är inte lika lätt som innan.. VM har varit ett mål i flera år nu, och när det nu är över, känns det lite tomt på ett sätt.. Oftast är tävlingssäsongen över efter de stora mästerskapen, och vi kan fokusera på fjällturer och korta snabba träningspass inför vindelälvsdraget, men i år är det annat, vi har nämligen SM vecka 12.. en tävling som bjuder på tre dagar, 50 km / dag, vilket betyder att vi måste fortsätta träna och fokusera, och även få in flera mil i tassarna..  Jag får leta lite för att hitta motivationen, men när jag väl står på släden så är det ingen som slår det!

Körde en 5 mils sväng idag, vilket gick riktigt dåligt! Vet inte vad det beror på, men kan vara ett byte av kött.. i höst och tidigare i vinter matade vi dels med en typ av kött, basen är torrfoder, Profine, och det fungerar riktigt bra, men slädhundar på elitnivå kräver mer energi än vad ett torrfoder kan ge, så vi ger till ett våtfoder.. Har fungerat fint hela hösten och tidigt i säsongen, men när träningspassen blev tuffare, med längre distanser, och framför allt högre fart, så räckte det inte till.. hundarna gick tom, blev trötta, hade ingen energi, och seg återhämtning. Byte av kött gjorde att det ändrades på några dagar! Nu ger vi samma typ av kött som vi gav tidigare, då det vi ville ha var slut.. och idag blev det ”punktering” igen på träningen… Så nu hoppas jag att det kommer rätt kött snart!

Nu blir det två dagars vila, sen blir det tre dagar tuff träning, innan vi åker på vindelälvsdraget och har lite kul! Direkt därifrån till SM, sen blir det fjällen!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s