Inte alltid som planerad…

En dag, en helt vanlig dag, tyckte jag att Vesla såg lite rund ut om magen, alltså, inte matrunt, men valprund.. Nej…!!!

Jag försöker verkligen undvika tjuvparningar, ha koll på löp, flytta om när det behövs och ha kontroll, men ibland så har jag tydligen inte det..! Jag flyttade Vesla när hon löpte, men tydligen för sent, vilket jag inte var medveten om..

Så, några veckor senare så föds en kull med oplanerade valpar, och det är ju typiskt att det då ska vara ännu en gigantisk kull! 11 valpar!

Jag har knappt återhämtat mig efter aussiekullen, och en till kull var jag verkligen inte sugen på, inte just nu iaf! Men, finns ju inte så mycket att göra, det är 11 härliga valpar som föddes!

Jag har inga problem med att det är bland ras hundar, då de avlas för ett speciellt syfte, och inte för att säljas dyrt på blocket, det är avel på hundar med stamtavlor där vi har kontroll på släkt och hälsa, och de avlas fram som ”sporthundar”. Men då jag har ett kennelnamn i SKK, så avstår jag just nu avel på mina slädhundar, just för att inte bryta några lagar..

Finns väldigt många där ute som gör allt för att sätta dit andra människor, eller bara prata skit om andra som enligt de inte sköter sig! Många förfrågningar om just detta får jag, hur jag kan ha blandrashundar, när jag är uppfödare av en renrasig hund, att det är förbjudet och att jag kan få mitt kennelnamn indraget, ja jag vet allt detta redan, och anledningen till att jag har blandrashundar är att de passar mig bra, de fungerar i mitt liv, som tävlingshundar och i vardagen, i den flock de lever.

Jag är 100% medveten om detta, och vill verkligen inte bryta några regler, och just av den anledningen har jag kontaktat SKK, förklarat läget och vad som har hänt! Så alla ni som vill trycka ner på mig, säga att jag är en oseriös uppfödare eller prata skit om mig och mina hundar, gör det!

Tjuvparningar händer, ibland är det olika raser som parar sig, ibland nära släkt, det är rätt lätt hänt om man släpper kontrollen ett tag… Det kan hända den bästa!

Jag kan inte behålla alla dessa valpar, så de kommer att leta egna hem om några veckor!

Har ni några funderingar eller annat, så får ni gärna kontakta mig 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s